Startside > Oppskrifter > Hadde du kokt for mange poteter i går? Ikke noe problem. Bak et saftig potetbrød av dem!
print

Hadde du kokt for mange poteter i går? Ikke noe problem. Bak et saftig potetbrød av dem!

Kan du tenke deg noe bedre enn en skive helt ferskt, hjemmebakt brød? Du lager det enkelt og greit med potetrester fra i går. Her får du oppskriften, det er bare å sette i gang.

Vinteren er den beste tiden til å kose seg inne og for eksempel bake sitt eget brød. Har du lyst på noe nytt? Potetbrød er en deilig avveksling fra vanlig brød, og en fin mulighet til å bruke opp rester av rå eller kokte poteter. Potetene gjør brødet herlig saftig, og det holder seg lenger ferskt. Høres det spennende ut? Her får du oppskriften!

Ingredienser

Før 1 porsjoner

220  g kokte poteter
12  g fersk gjær
320  g lunkent vann
10  g salt
500  g speltmel
Forberedelse
5 timer (inkl hevening)
Vanskelighet

Anbefalte produkter

Forberedelse

Skritt 1

Skrell og kok rå poteter eller bruk kokte, og mos dem godt med en potetmoser. La potetmosen avkjøle seg.

Skritt 2

Bland speltmel og salt i en bolle.

Løs opp gjæren i lunkent vann og ha den oppi blandingen av speltmel og salt. Kna deigen til den er glatt. Ha potetmosen oppi deigen. Bland alle ingrediensene godt.

Dekk brøddeigen godt til og la den heve seg i 4 timer.

Skritt 3

Varm opp stekeovnen til 250 °C over-/undervarme. Kna deigen godt på et melet underlag, form den deretter til et brød. Sett ned temperaturen til 230 °C.

Skritt 4

Kle en brødform med bakepapir, ha deigen i formen og stek brødet i 25-30 minutter i den oppvarmede ovnen.

For at det gode potetbrødet ikke skal sette seg fast i formen, kler du den med Toppits® bakepapir. Non-stick-strukturen gjør at det ferdige brødet glir lett ut av formen uten å gå i stykker, og det ser utrolig appetittlig ut. Det er også slutt på at bakepapiret stadig sklir eller ruller seg sammen: Det nye, innovative bakepapiret fra Toppits® med sklisikker underside gjør bakingen enda enklere. Og en praktisk sideeffekt er at brødformen holder seg ren, det er ingenting som sitter fast. Hvis du synes skorpen er blitt ganske mørk allerede etter 30 minutter, er det ingen grunn til panikk! Du dekker bare til formen med Toppits® aluminiumsfolie og lar brødet steke videre i ro og fred.

Smør er det beste pålegget

Det smaker helt fantastisk med en deilig brødskive med bare godt smør på! Og selvsagt smaker det enda bedre med godt smør på ferskt potetbrød! Hva synes du om å lage søte små smørkuler med vårt bakepapir? For variasjonens skyld kan du også lage deilig urtesmør. Ekstra lurt er det å bruke urter og kryddergrønt som du har fryst ned i våre fryseposer - det blir restemat som smelter på tungen hos alle som er glad i skikkelig god mat.

Lignende oppskrifter

Juletrebrownies 20.11.2020

Klissete, søte

Sjokoladeplate 07.09.2020

Rens skapet og gjør en hjemmelaget sjokoladekake

Har du kjøpt litt for mye poteter? Da kan du lage deilig gnocchi av dem!