Startside > Oppskrifter > Grønnsaks-bowl
print

Grønnsaks-bowl

Vegetarisk, fargerik og fresh bowl med ovnsbakte grønnsaker

Grønnsaker er alt annet en kjedelig: dagene da de ble brukt i sideretter og besto av rivde gulrøtter, hermetisert mais og isbergsalat er borte. I denne enkle oppskrifter fokuserer vi på vitaminer og smakfulle godbiter. Vi lar mariander og krydder øke aromaen. Resultatet? En sunn smakfull bowl med langsom tilføring av energi som holder deg mett lenger.

Og hva er egentlig en bowl? Jo, en "bowl" er bare en mer trendy måte å bestille en skål fylt med mange godsaker.

Ingredienser

Før 4 porsjoner

1   blomkålshode
1   fennikelhode
3   gulrøtter
1  rød paprika
1   zucchini
1   aubergine
1   hvitløksfedd
15  g ingefær
1   sitron
7  tsk olivenolje
2  msk olivenolje
   salt, pepper
1  tsk honning
1  tsk tørket timian
1  tsk tørket oregano
1  msk tahini
1  bunt persille (liten)
Forberedelse
35 min + 25 min tillagning
Vanskelighet

Anbefalte produkter

Forberedelse

Trinn 1:

Del blomkålen i tre. Del deretter en av tredjedelene i små buketter, og riv resten på ett rivjern i biter omtrent på størrelse med riskorn. Sett til siden.  

Trinn 2:

Skrell fennikelen og skjær i 1 cm brede biter. Vask og skrell gulrøttene, og skjær deretter disse i terninger på 2 cm. Skyll og rens paprikaen og skjær den i skiver på 2 cm. Vask squashen, tørk og del i to på langs. Fjern kjernen med en skje og kutt i terninger på 4 cm. Vask auberginen, del i to på langs og skjær denne i biter på 2 cm. Skrell ingefæren og riv den fint. Vask sitronen i varmt vann, tørk og finriv skallet og press ut saften.

Trinn 3:

Forvarm ovnen til 220 grader (200 grader varmluft). Legg et ark Toppits® bakepapir på stekebrettet – før grønnsakene havner i ovnen, skal de marineres.

Ha de ferdigkuttede grønnsakene i en frysepose. Du begynner med fennikelen, masserer den skikkelig i posen og legger deretter grønnsakene på papiret. Ikke rengjør posen mellom de forskjellige grønnsakene – aromaene som utvikles av de mange krydderkombinasjonene er fantastisk!

Mariner derfor grønnsakene i følgende rekkefølge: 

- Fennikel + 2 ts olivenolje + 1 klype salt

- Blomkålbuketter + 1 ts olivenolje + 1 spiseskje sitronskall + en klype salt

- Gulrøtter + 1 ts olivenolje + revet ingefær + 1 ts honning + 1 klype salt

- Paprika + 1 ts olivenolje + 1 ts timian + 1 klype salt

- Squash + 1 ts olivenolje + 1 ts oregano + 1 klype salt

- Aubergin + 1 ts olivenolje + 1 ts Ras El Hanout

Trinn 4:

Stek grønnsakene i den forvarmede ovnen (på nest øverste nivå) i cirka 25 minutter.  

Trinn 5:

Mens grønnsakene stekes, forbereder du tahinidressingen. Skrell hvitløken og hakk den fint. Bland hvitløk, 2 ss tahini, 1 ss varmt vann og 2 ss sitronsaft i en bolle og rør godt. Smak til med salt og pepper.

Trinn 6:

Skyll persillen, rist den tørr og finhakk den. Varm to ss olivenolje i en stekepanne. Tilsett den revne blomkålen og sauter (rør ofte!) over middels varme i fem minutter. Vend i persille.

Trinn 7:

Ta ut grønnsakene fra ovnen. Legg en base av blomkålris i hver skål og legg deretter den velduftende squashen, den myke auberginen og alle de andre godsakene oppå. Topp med tahinidressing strø eventuelt cashewnøtter over – det gir en veldig god krønsj. Velbekomme.  

Bowl med grønnsaker, blomkålris og dressing

Toppits® tips:

Dekk de ovnsbakte grønnsakene som er til overs med Toppits® plastfolie eller overtrekkshetter. Sett det i kjøleskapet og spis det som antipasti – deilig!

Lignende oppskrifter

Pretty in pink: Farg hamburgerbrødene med rødbeter

Akkurat i tide til verdens sjokoladedag har vi funnet en helt spesiell oppskrift på veganske appelsin-sjokoladetrøfler. Fyllet smelter på tungen, og utenpå er de dekket av knasende god mørk sjokolade – rett og slett uimotståelig!

Saftig med fersk rosmarin