Startside > Tips & Tricks > Frys gjærdeig - på riktig måte
print

Frys gjærdeig - på riktig måte

Fryste boller og ferskt brød uten lang gjæring - takket være fryseren

Elsker du hjemmelaget varmt brød eller boller med smør og ost til frokost? Det gjør vi og vi har et tips slik at du slipper å gå opp på morgenen for å bake. Frys deigen med Toppits® fryseposer! Med våre fryseposer er den ferdige deigen i gode hender og trenger bare litt plass i fryseren. La den tine i posen - da blir den myk og lett å rulle ut.

11. August 2020, 10:00

Trinn for trinn: en perfekt fryst gjærdeig

1. Tilbered gjærdeig og frys den ned

Tilbered og bland deigen, og ha den deretter i en frysepose. En deig på 500 gram passer perfekt i en treliters frysepose. Uansett hvilken pose du velger, lukk den uten å presse ut overflødig luft.

2. God kveld - ta ut gjærdeigen fra fryseren

Kvelden før du skal bake, tar du ut den tilberedte deigen fra fryseren og legg den på kjøkkenbenken uten å åpne posen. Deigen må nå tine i romtemperatur i cirka 12 til 15 timer for å heve. Eventuelt har posen hevet seg under gjæringsprosessen, men i så fall er deigen nå klar for baking!

3. God morgen – nå er det på tide å bake!

Ta gjærdeigen ut av fryseposen, kna og form den som du vil: et brød, boller, hvetekrans eller kanskje kanelboller? Legg deigen på et stekebrett dekket av Toppits® bakepapir, dekk med et fuktig håndkle, og la den heve i ytterligere 20 minutter. Hvis du er veldig sulten til frokost og ikke klarer å vente, kan du i krisetilfelle steke bollene i ovnen uten den nevnte hevingen. Stek bollene i den forvarmede ovnen i henhold til oppskriften – med en forhåndslaget deig kan steketiden være cirka fem minutter lenger. Ta ut bollene, brødet, kransen eller hva det nå er du har bak til perfeksjon, og nyt den uslåelige duften av nybakt!

Tenk på følgende frysing

Etter at du har fryst ned en gjærdeig, holder den cirka 6 måneder i fryseren.

Anbefalte produkter

Mer inspirasjon

Nå blir det farge på julebaksten! Med denne enkle oppskriften på melisglasur av rødbetrester og matchapulver blir småkakene dine lekre blikkfang på julebordet.

Som tilbehør, salat eller i en smoothie – spinat er både sunt og smaker deilig. Med et par tips & triks oppbevarer du den optimalt og har glede av fersk spinat mye lenger.

Slik konserverer du plommer på en praktisk måte: Bare et par grep, så kan du spise plommer så å si rett fra fryseren.