Startside > Oppskrifter > Rosa vegetariske burgere
print

Rosa vegetariske burgere

Pretty in pink: Farg hamburgerbrødene med rødbeter

Hva er det vi pleier å si? At vi spiser med øynene! Ikke rart at mat med fargerike grønnsaker, frukt eller en deilig saus tiltrekker oss mer. Deilige smoothies, grillet zucchini og aubergine eller en næringsrik salat? Hvorfor ikke prøve det tradisjonelle beige brødet med litt farge? Med den sunne rødbetssaften fikser du fine rosa hamburgerbrød som er perfekt for en sprø vegetarisk burger. Både i smak og på bilde.

Ingredienser

Før 12 porsjoner

500  g hvetemel
1  msk chiafrø
1  tsk salt
1  tsk gurkemeie (valgfritt)
220  ml rødbetsjuice
1  tsk rørsukker
1   fersk gjær (ca 42 g)
3  msk kokos yoghurt
1  msk olivenolje
1  pakke falafel miks
   salatblad
   tomat (i skiver)
   agurk
   ost
   vegansk majones
1  msk urter
   stekt løk
Forberedelse
90
Vanskelighet

Anbefalte produkter

Forberedelse

Ingredienser til vegetarburgere av falafel med brød av rødbeter

Trinn 1:

Før du begynner å tilberede hamburgerbrødene, forvarm ovnen til 180°C (over- og undervarme). Bland mel, chiafrøene og salt i en stor bolle. Du kan selvfølgelig velge å bruke et annet mel som passer deg bedre – som for eksempel fullkornsmel.

Trinn 2:

Varm deretter opp røbetjuicen forsiktig i en kasserolle. Sørg for at væsken er lunken eller fingervarm (mellom 35-38°), ellers dør gjæren og bollene blir steinharde. Hvis du er usikker på temperaturen, tester du ved å dyppe en skje i juicen og presser den mot håndleddet. Hvis det kjennes behagelig lunkent, er temperaturen passe.

Trinn 3:

Hell den varme saften i en liten bolle, og tilsett deretter sukkeret og gjæren. Rør godt til gjæren løses opp Tilsett gjærsaftblandingen, yoghurt og olje til de tørre ingrediensene og bland alt til en deig. Kna deretter deigen i fem minutter på en melet overflate til den er smidig og litt fuktig.

Trinn 4:

Nå er det på tide å forme 12 runde boller som snart blir hamburgerbrød. Legg bollene på et stekebrett med Toppits® bakepapir, så kan du være sikker på at ingenting sitter fast eller brenner fast. Dekk deretter deigen med et fuktig kjøkkenhåndkle og la den heve på et lunt sted i cirka en time.

Trinn 5:

Mens du venter på at bollene skal heve ferdig, kan du forberede burgerne. Tilbered falafelblandingen med kokende vann som anvist på pakningen og la det svelle. Når falafelen er ferdig svellet, tilsett urtene og bland godt. Form deretter fire vegetarburgere med fuktige hender.

Trinn 6:

Tilbake til bollene: nå bør hevingen være ferdig, og bollene skal ha hevet seg til perfekt størrelse og form. Sett platen i ovnen og stek i cirka 12 minutter. Når de er ferdig, la dem avkjøles på rist.

Trinn 7:

Nå er det på tide å steke falafelburgerne. Legg dem i en stekepanne og stek i cirka 3-4 minutter eller til de har en sprø overflate. I den varmere årstiden er det selvsagt perfekt å slenge dem på grillen. Var forsiktig når du snur burgerne ettersom de lett faller fra hverandre.

Vegetarburgere med falafel og rødbet med topping

Trinn 8:

Når burgerne er stekt og de rosa brødene er avkjølt, er det på tide å fullføre vegetarburgerne. Vår anbefaling: burgerne smaker fortreffelige sammen med tomat, salat, agurk og syltet rødløk. Og du må absolutt ikke glemme saus: humus, tzatziki eller kanskje salsa? Syrlig fetaost eller salt halloumi bryter dessuten perfekt mot den nøtteaktige falafelen. Nyt!

Tips!

Sørg for å bake en ekstra runde hamburgerbrød og frys ned de overflødige brødene i fryseposer – brødene holder seg fint i minst tre måneder i fryseren.  

Lignende oppskrifter

Søtpotetfalafel 25.09.2020

Vegetariske boller med smak av midt-østen

Rødbetsbrød 16.09.2020

Så fargerik, fyldig og smakrik - perfekt med ost og honning