Startside > Oppskrifter > Pommes frites av polentarester
print

Pommes frites av polentarester

For mye polenta? Det er ikke mulig. Lag deilig pommes frites av maisretten, så smaker det minst like godt dagen etter.

Det er noen typer mat det er ekstra lett å lage litt for mye av. For eksempel skjer det ofte at det havner litt for mye ris eller pasta i kjelen. Det gjelder også for polenta: Alle er gode og mette, men allikevel er halvparten igjen når vi er ferdige med å spise. Det ville være synd å kaste så mye av den gode maten, derfor vil vi gi deg et flott tips om hvordan du lager noe godt av polenta-restene: Polenta smaker like godt dagen etter – spesielt når du lager pommes frites av den. Det er gjort i en fei, og det er en bærekraftig måte å bruke ressursene på.

Ingredienser

Før 4 porsjoner

350  g polentarester
  l grønnsaksbuljong
1   knust hvitløkfedd
1  ss havregryn (om ønskelig)
2  ss olivenolje
   rosmarin og timian (en håndfull)
   salt, pepper
Forberedelse
60 min
Vanskelighet

Anbefalte produkter

Forberedelse

Tilberedning polenta

  1. Vask først urtene, tørk dem forsiktig og finhakk dem.
  2. Kok opp grønnsaksbuljong i en vid kjele. Ta kjelen av platen og strø polenta forsiktig oppi mens du rører hele tiden.
  3. Deretter rører du inn hvitløken, havregrynene og olivenoljen.
  4. Så er det bare å tilsette de hakkede urtene og smake til med salt og pepper.

 

Videre tilberedning av polenta-pommes frites

Når du så vil lage pommes frites av restene dagen etter, trenger du bare Toppits® bakepapir og litt olivenolje. Slik går du frem:

  1. Varm opp stekeovnen til 200 °C over-/undervarme.
  2. Fordel den faste polentamassen på et brett og stryk den glatt. 
  3. Skjær massen i fingertykke og -lange biter.
  4. Kle et stekebrett med sklisikkert Toppits® bakepapir. Så gjør du akkurat som med vanlige pommes frites og legger polentabitene jevnt og pent på bakepapiret.
  5. Pensle bitene med olje, og stek dem i varm ovn 30-40 min til de er sprø.

Vips, så har du noe godt som også utmerket kan brukes til snacks, og du er med på å redusere det daglige matsvinnet. Hvis du er på jakt etter flere tips og oppskrifter til å bruke opp rester, er det bare å sjekke på toppits.no/oppskrift.

Lignende oppskrifter

Akkurat i tide til verdens sjokoladedag har vi funnet en helt spesiell oppskrift på veganske appelsin-sjokoladetrøfler. Fyllet smelter på tungen, og utenpå er de dekket av knasende god mørk sjokolade – rett og slett uimotståelig!

Saftig med fersk rosmarin

Kjølig, frisk og med en sprø topping - passer bra til både kalde og varme dager