Startside > Oppskrifter > Parmesanskål med salat
print

Parmesanskål med salat

Krisp, krisp..En fargerik salat i en sprø kurv - NAM!

Et fresht, sunt måltid perfekt for varmere dager hvor ingenting går til spille! Med oppskriften vår fyller du dine hjemmelagde parmesanskåler med en fantastisk fersk salat. Smelt parmesanen i ovnen og form de over en skål dekt med bakepapir. 1-2-3 så er den hjemmelagde spiselige skålen ferdig!

Ingredienser

Før 4 porsjoner

200  g parmesan
20  g mel
2  msk hakket persille
Forberedelse
35 minuter
Vanskelighet

Anbefalte produkter

Forberedelse

Trinn 1:

Forvarm ovnen til 200°C over- og undervarme (for denne oppskriften anbefales det ikke å bruke varmluft). Riv parmesanen fint og bland osten sammen med 20 gram melk og 2 ss hakket persille i en bolle. Melet (alternativt kan du bruke maisstivelse) gjør kurvene sprøere og mindre fettede. 

Trinn 2:

Dekk stekebrettet Toppits® bakepapir og legg en fjerdedel av parmesanblandingen på papiret. Form en jevn, tett sirkel på cirka ø15 cm. Sett stekebrettet midt i ovnen og la osten smelte i cirka 6 minutter. 

Parmesanost formes til parmesankurver over en skål

Trinn 3:

Bruk bakepapiret til å flytte den smeltede osten direkte fra ovnen over en liten bolle (f.eks. en matskål) og press over den med begge hender med et jevnt trykk. Vær forsiktig - osten er varm! Pill av bakepapiret, la parmesankurven avkjøles og ta den deretter ut av porselens- eller glasskålen. Gjenta til du har laget alle fire kurvene. Hvis du smelter all osten samtidig vil du antagelig mislykkes, fordi osten for kurv 2, 3 og 4 rekker å stivne før du er ferdig med kurv 1. Det tar dermed litt lenger tid, men du sparer en masse frustrasjon:)

Tips!

Til vår friske vårsalat brukte vi isbergsalat, beter, cocktailtomater, agurk og karse. Vi lagde dressing av 1 ts olje og 1 ss eddik, som vi blandet sammen med en klype sukker, salt, pepper og finhakkede urter. Selvsagt kan du tilsette mer grønnsaker etter smak og lyst. Og for en mektigere salat, tilsett grillet kylling eller halloumi, og topp med ristede cashewnøtter. Nam!

Parmensankurv fylt med vårsalat

BEST FOR RESTER?

Parmesankurver til overs? Dekk dem – pass på å ikke trykke for hardt - med Toppits® aluminumsfolie og oppbevar i romtemperatur. Parmesankurvene kan også brytes i chips – perfekt å strø over en salat eller dyppe i hummus, kremost med urter...

Oppskriften kan også enkelt justeres til akkurat det antallet kurver du trenger. For en skål, bruk 50 gram parmesan, 5 gram mel og 1 teskje hakket persille.

Lignende oppskrifter

Rødbetshummus 17.09.2020

Sunn, kremet, vegetarisk kikertsrøre

Søtt, varmt og veldig godt!

Rødbetsbrød 16.09.2020

Så fargerik, fyldig og smakrik - perfekt med ost og honning