Startside > Oppskrifter > Frossen bærkake med sprø bunn
print

Frossen bærkake med sprø bunn

Perfekt avkjølende dessert for varme sommerdager

Denne iskaken ser ikke bare fantastisk ut - den smaker også guddommelig. Og du trenger ikke være en profesjonell baker for å lykkes - så lenge du fryser den riktig kan ingenting gå galt. Forresten: kaken er ikke engang bakt, bare fryst inn.

Å dekorere med bær (bjørnebær, bringebær, blåbær) tar kaken til et helt nytt nivå, men det går like bra å dekorere med frukter som aprikos, fersken, stikkelsbær og druer. Sørg for at du deler opp de større fruktene i mindre biter slik at du kan bruke de på samme måte som når du pynter med bær.

Ingredienser

Før 8 porsjoner

350  g fløte
550  g yoghurt (3,5 %)
1  st vaniljestang
90  g sukker
1  st sitron
400  g frosne bær (100 g til dekorasjon)
200  g havrekjeks
Forberedelse
1 h
Vanskelighet

Anbefalte produkter

Forberedelse

Trinn 1:

Knus havrekjeksen – prøv å putte dem i en frysepose og kjevle dem slik at du slipper smuler. Smelt smøret i en kasserolle og bland det deretter med den knuste kjeksen. Ta fram en springform og dekk bunnen med Toppits® bakepapir, et jevnt lag av kakeblandingen i bunnen og trykk hardt slik at det danner en tett masse.

Trinn 2:

Bland yoghurten med sukker, vaniljestang og sitron. Visp fløten til den stivner og vend den inn i yoghurtblandingen.

Trinn 3:

Bland 300 g frosne bær med yoghurten. Sett halvparten i kjøleskapet, og fordel den andre halvparten over kakebunnen i springformen slik at det dekker jevnt. Sett den i fryseren i en time. Ta ut kaken, fordel resten av yoghurtblandingen på kaken og sett den i fryseren over natten.

Trinn 4:

Når det er på tide å nyte den friske kaken, tar du den ut 10 minutter før servering. Løsne formen, ta ut kaken og pynt med cirka 100 gram bær – eller akkurat så mye bær som du vil. Her er det ingenting som heter passe!

Frossen bærkake med sprø bunn av kake

Lignende oppskrifter

Søt og sprø - med sjokolade og mandel!

Minidonuts 05.09.2020

Fluffy deig, fargerik glasur og regnbue strøssel - våre donuts i muffinsformer er ferdige!

Klassisk toffee 18.12.2019

En hjemmelaget seig julefavoritt