Startside > Oppskrifter > Blomkålpizza av grønnsakrester
print

Blomkålpizza av grønnsakrester

Har du kanskje blomkålrester i kjøleskapet? Med denne oppskriften er det ingen sak å lage en både lett og smakfull pizzavariant.

Når blomkålen har ligget et par dager i kjøleskapet uten at noen har brydd seg om den, da er det tid for pizza! Med denne oppskriften har du i en håndvending tryllet frem et deilig alternativ til vanlig pizza – av blomkålrester, glutenfri og lavkarbo. Den gylne bunnen består av blomkål, egg, ost og krydder, og den blir ekstra sprø og god. Perfekt resultat får du ved å forme blomkåldeigen på et Toppits® bakepapir – med den størrelsen du vil ha, helt uten at papiret sklir eller ruller seg opp.

Ingredienser

Før 4 porsjoner

700  g blomkål
70  g ost (mozzarella, parmesan)
1  pisket egg
   krydder etter eget valg (f.eks. italiensk krydder)
   salt og pepper
   fyll med det du vil
Forberedelse
45 min
Vanskelighet

Anbefalte produkter

Forberedelse

Tilberedning pizza av blomkålrester

1. Ta bort bladene på blomkålen. Finrasp blomkålen med et rivjern eller i kjøkkenmaskin.

2. Den fine blomkålrisen setter du ca. 4-5 minutter i mikrobølgeovn så den blir myk. 

3. La blomkålrisen dryppe av seg og vri den opp i et rent glasshåndkle. NB! La blomkålen kjølne litt før du vrir den opp, så du ikke brenner fingrene.

4. Forvarm ovnen til 180 grader.

5. Bland blomkålris, ost, egg og krydder og kna det til en jevn deig.

6. Gjør i stand stekebrettet. Legg et ark Toppits® bakepapir på stekebrettet. Med Toppits® bakepapir kan vi love deg at ikke noe blir hengende fast, helt uten at du må bruke fett i tillegg.

7. Så former du pizzadeigen. Form deigen til en rund bunn på Toppits® bakepapir. Her er det ikke noe som sklir vekk for deg: Undersiden på bakepapiret er sklisikkert – alt holder seg på plass når du former pizzadeigen.

8. Stek pizzabunnen i 25 minutter og ta den ut av stekeovnen. Legg på fyllet du vil ha, for eksempel spinat, paprika, skinke o.l. Så steker du blomkålpizzaen 10 minutter til.

Og vips, så er pizzaen av blomkål ferdig! Vi kan egentlig ikke forestille oss at det blir noe igjen av den deilige blomkålpizzaen, men for sikkerhets skyld: Skulle ikke hele pizzaen bli spist opp, kan du dekke til resten med Toppits® plastfolie og la den stå i kjøleskapet til neste dag, den smaker like godt dagen etter!

Vil du ha flere flotte oppskrifter og bærekraftige tips? Da bør du ta en titt her.

Lignende oppskrifter

Kjølig, frisk og med en sprø topping - passer bra til både kalde og varme dager

Like overraskende som namnam: Lag din egen vegane sjokolademousse av kikert-væsken aquafaba.

Rødbetshummus 17.09.2020

Sunn, kremet, vegetarisk kikertsrøre